Tekutý nepěnivý alkalický čistící prostředek, který obsahuje chlor. Je určený pro denní použití v různých oblastech průmyslu, především k okruhovému čištění způsobem CIP nebo COP. Velmi dobře odstraňuje zbytky bílkovin a živočišných tuků a aktivně zabraňuje tvorbě mléčného kamene. Obsahuje inhibitory koroze hliníku. Uvolněný aktivní chlor velmi účinně působí oxidativním způsobem proti širokému spektru baktérií, kvasinek a plísní. Prostředek je možné použít v průmyslových potravinářských provozech, v malých výrobních provozovnách, v zemědělství nebo při odstraňování organických nečistot z různých ploch, například při strojním čištění podlah ve výrobních prostorech.
Oblast použití
|
Koncentrace
|
Doba působení
|
Doporučená teplota
|
Potravinářský průmysl: okruhové čištění CIP– a COP–zařízení, potrubní systémy, tanky, nádrže, tunelové myčky, sýrařské formy, hliníkové násypky baliček
|
0,5 – 2,0 %
|
15 – 20 min.
|
60 – 80 ?C
|
Masný průmysl: čištění udírenských holí, hliníkové formy na šunku
|
1,0 – 3,0 %
|
20 – 40 min.
|
40 – 70 ?C
|
Zemědělství: okruhové čištění dojících zařízení
|
0,5 – 1,5 %
|
15 – 20 min.
|
50 – 70 ?C
|
Strojní čištění podlah
|
0,5 – 1,5 %
|
podle zařízení
|
20 – 40 ?C
|
Ruční odstranění organických zbytků z různých povrchů
|
0,5 – 1,0 %
|
podle potřeby
|
20 – 30 ?C
|
pH koncentrátu: 14
Prostředek se může používat na povrchy z nerezové oceli, železa, keramiky a umělých hmot odolných alkáliím. Může se používat i na povrchy z hliníku.
Prostředek obsahuje následující účinné biocidní látky (g / 100 g směsi):
Chlornan sodný, obsah aktivního chlóru (EC: 231-668-3): 1,5 g
Spektrum účinku:
Baktericidní – na bakterie G+ (grampozitivní) a G- (gramnegativní) – 1% / 10-15 min.
Fungicidní – na vegetativní buňky a na spóry – 1% / 10 min.
Biocidní typ: 2, 3, 4 (průmysl všeobecně, zdravotnictví, zemědělství, potravinářský průmysl)
Pozor! Nepoužívejte společně s jinými přípravky. Může uvolňovat nebezpečné plyny (chlor).
„Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.“